Initiatiefnemers

Marianne en André

Wij zijn Marianne en André en we hebben in 2014 dit prachtige pand gekocht in Sittard. Een voormalig missieklooster waar we nu wonen en werken. 
We werden verliefd op het bijzondere karakter, de ruimte en de prachtige tuin.
Het “ik vertrek gevoel” in eigen land.  We hebben het Elysiumhof gedoopt, omdat deze gelukzalige plek ons zo’n goed gevoel geeft.

Onze eigen activiteiten werden er ontplooit, maar verder bleef het stil in het klooster. We beloofden de zusters hun geliefde klooster goed te verzorgen en het een mooie nieuwe bestemming te geven. Daarom besloten wij het meer open te stellen en ook anderen in de gelegenheid te stellen om te genieten van de rust die je hier ervaart. 
Al onze activiteiten hebben een gemene deler, gevangen in deze drie woorden:
ontmoeting, creativiteit en persoonlijke groei.
Dus kom en geniet! Geef er je eigen invulling aan en ervaar de rust.

Elysium Team

Marianne Vondenhoff

Marianne Vondenhoff

Directeur/Eigenaar Elysiumhof

Grafisch en functioneel designer, Eigenaar van TrenDzign en Vennoot bij KlikOpMaat.
Eigenaar van HobbyTrend.

Andre Granpré Molière

Andre Granpré Molière

Directeur/Eigenaar Elysiumhof

ICT, Programmeur, DPO-er, eigenaar van ACGM Invent, vennoot bij KlikOpMaat.

Frank Hoffmann

Frank Hoffmann

Training en Coaching

Directeur@ ZorgCollegeLimburg, Bedrijfstrainer in de gezondheidszorg en GGZ, Therapeut Systemisch werk @selfinquiry

Waar komt de naam Elysium vandaan?

De naam Elysium wordt op wikipedia als volgt omschreven:

Elysium (Grieks: Ἠλύσιον), Elysese velden, Eleysche velden of Elyseïsche velden was in de Romeinse godsdienst een geheel van het aardse leven afgescheiden plaats in de onderwereld, waar de gelukzaligen vertoefden. Het Latijnse woord is afgeleid van het Griekse Elysion, dat echter verschilde in voorstelling met die van het Romeinse Elysium, zoals aangetroffen bij de Romeinse dichter Vergilius.

 

Hoe gaat het verhaal verder?

In het verhaal van Vergilius komt Aeneas aan op de verblijfplaats van de gelukzaligen, nadat hij langs de Tartarus is gereisd. Daar ziet hij lachende dreven (velden), met hun eigen sterren en hun eigen zon. Hij ziet er oude helden die zich vermaken met kampspelen, met worstelen, met dans en zang.

In het Elysion, zoals dit door de oudere Griekse dichters wordt beschreven, worden personen aangetroffen die plotseling uit het gewone mensenleven zijn weggerukt en in een andere omgeving beland.

 

De vertaling van Elysium naar onze tijd

Elisiumhof doet denken aan deze mooie andere wereld. Een verademing in de hectiek van ons drukke bestaan. Hier kun je even op adem komen, ontspannen en afschakelen.  Door de ruimte en rust op je te laten inwerken, kom je tot persoonlijke groei en creativiteit, om daarna weer vol energie  terug te keren naar het leven van alle dag.  Stel je open en geniet.
De betekenis van Elysium uit de oudheid, hebben wij een vrije vertaling gegeven. Voor ons is Elysiumhof een plek waar je, even weg uit de dagelijkse sleur, heerlijk kunt vertoeven. Dit kan zijn tijdens een ontmoeting in deze rustgevende omgeving, een creatieve activiteit of een training/cursus om tot persoonlijke groei te komen.

Hoe het vroeger was…